Deze wandelingen hebben plaatsgevonden in de Provincie Almeria, Andalusië Spanje. In de maanden november en december 2021 en januari 2022. Navigatie heeft plaatsgevonden met Wikiloc en Topo Gps. Veel van de wandelingen hebben plaatsgevonden door zogenaamde Rambla’s droge rivierbeddingen die soms in de winter en het voorjaar water doorlaten richting de zee. Echter in de periode dat ik er was heeft er geen water doorgestroomd, ondanks dat het af  en toe flink regende zakt het water snel in de droge aarde. Een van de grootste problemen van Almeria en Andalusië. Maar uitstekend wandelweer in november en het voorjaar met temperaturen rond de 20 graden.


Kustpad Mojacar , wandeling van ongeveer 12 km naar de Torre del Pirulico. Kustwandeling met veel mooie uitzichten over de middellandse zee.


Wandeling Urracal , afstand 8 km door de Estrecho de Urracal, nauwe rotsspleet waar in de winter bij regen of sneeuwval het water door stroomt.
Lengte rotsspleet 1,5 km.


Wandeling Turre, in de buurt van Mojacar, voornamelijk door een rambla met mooie vergezichten, vrij makkelijke wandeling weinig klimmen en dalen. Afstand 12 km

Wandeling bij Seron, bekend van de Serrano ham. Afstand ongeveer 16 km veel klimmen en dalen door de hoogte ligging van Seron niet al te warme wandeling, Seron ligt op 800 meter hoogte. Gedeeltelijk over een via Verde, voormalige spoorlijn voor de mijnen nu beschikbaar als fietsroute en wandelroute.

Wandeling in natuurpark Cabo de Gato naar San Pedro, afstand 12 km , mooie wandeling langs de kust met mooie vergezichten en goed aangelegd pad, San Pedro is een soort vrijbuitersstrand, waar geen voorzieningen zijn en mensen kamperen in het wild. Wandeling La Parata Mojacar rondwandeling vanuit appartement afstand 12 km. veel klimmen en dalen met spectaculair uitzicht op de bergen en de Middellandse zee.


De Indalo is een rotsschildering uit de late paleolithicum of de kopertijd in de Abrigo de la Colmenas, in de Spaanse gemeente Vélez-Blanco in de provincie Almeria in Andalusië hoewel vaker wordt gezegd dat het afkomstig zou zijn uit de Cueava de los Leetreros in dezelfde omgeving waar zich ook rotsschildering uit de stenentijdperk bevinden. De Indalo is een mensfiguur  in dezelfde omgeving, waar zich ook rotsschilderingen uit de steentijd bevinden. De indalo is een mensfiguur met uitgestrekte armen, met op beide handen de uiteinden van een boog die over zijn hoofd gaat. Over de betekenis van de indalo bestaat nog geen consensus, maar de boog is waarschijnlijk een regenboog en meerdere theorieën geven het symbool een goddelijke duiding.

De indalo is in 1868 ontdekt door Antonio Gongónia y Martinez, en door de tijd heen uitgegroeid tot lokaal gelukssymbool dat mensen bij de ingang van hun huis afbeeldden om boze geesten buiten de deur te houden. Halverwege de 20e eeuw vindt er in de regio waar het teken gevonden is een culturele opleving plaats, onder leiding van schilder Jesús de Perceval. Deze beweging neemt de indalo aan als symbool. Tijdens een van hun bijeenkomsten geven ze het teken de naam indalo omdat het zou lijken op een kennis van Perceval, Indalecio. De beschermheilige van Almería heet overigens ook San Indalecio. Vandaag de dag is de indalo het symbool van de provincie Almería.