Algemeen

Almeria in Spanje is een nog onontdekte parel waar rust, ruimte en natuur vanzelfsprekend zijn. Het is de ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de stilte. Al wandelend kun je inspiratie opdoen en alleen het geluid van de wind horen. Ondanks dat veel Nederlanders nog nooit van Almeria hebben gehoord, heeft deze provincie veel te bieden. Je kunt hier namelijk over een afstand van enkele tientallen kilometers reizen van een puur mediterraan landschap naar de enige woestijn van Europa.

Almeria ligt tussen de provincies Murcia aan de noordkant en Granada aan de zuidkant. De regio waar deze vakantie plaatsvindt, Valle del Almanzora genaamd, gaat dwars door het noordelijke deel van de provincie Almeria heen. Grenzend aan deze vallei ligt Sierra de Los Filabres, een bergketen met een buitengewoon rijk cultureel en natuurlijk erfgoed. Hier vind je prehistorische archeologische vindplaatsen, overblijfselen van Romeinse aquaducten en Moorse forten naast typische kleine dorpjes met witte huisjes.

Kortom, als je op zoek bent naar rust, ruimte en natuur dan is Almeria in Spanje zeker een bezoek waard. Het zal je verbazen hoeveel deze verborgen schat te bieden heeft!

Sierra de los Filabres-gebergte

Een reis rond de Valle del Almanzora biedt een unieke kans om de minder bekende kant van Spanje te ontdekken. Met verschillende wandelroutes die door de hele regio lopen, is er geen betere manier om het gebied te verkennen dan te voet. Een van de meest populaire routes is een onderdeel van de pelgrimsroute die  vanaf Bacares loopt,  gelegen in het prachtige Sierra de los Filabres-gebergte, en eindigt bij het heiligdom van de Virgin del Saliente.

Deze wandelroute biedt niet alleen een adembenemend uitzicht op het landschap, maar ook een fascinerende blik op de lokale cultuur en geschiedenis. Onderweg kom je langs kleine dorpjes, oude kerken en historische bezienswaardigheden die allemaal vertellen over het verleden van deze regio.

Optioneel een bezoek aan het Museum Ibáñez Olula del Rio moderne Spaanse kunst: https://www.museoibanez.com/ibanez 
 

 De Cabo de Gata (‘Poezenkaap’) in de provincie Almería is absoluut de moeite waard. Adembenemende  kust waar je in de rest van Andalusië tevergeefs naar zoekt. Maar het is ook de ontspannen, bijna Mexicaanse sfeer, de overweldigende woestijnlandschappen, de bergen van rond de 500 meter die bijna tot in zee komen, de spectaculaire wandelpaden langs en over de kliffen van gestolde lava en de vaak spiegelgladde Middellandse Zee en de prettige kustplaatsjes. 
We wandelen langs een smal kust pad van Las Negras naar San Pedro ongeveer 13 km. hoogteverschil 300 meter. geen horeca onderweg aanwezig. 

De wandelroutes zijn geschikt voor alle niveaus, 3 tot 4 km. per uur  en er zijn verschillende opties beschikbaar, variërend van korte wandelingen tot dagtochten. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen wandeling, er is voor ieder wat wils. 

Dus als je op zoek bent naar iets anders dan het gebruikelijke toeristische pad in Spanje, ga dan op avontuur en ontdek de Valle del Almanzora/Sierra de los Filabres te voet. Je zult versteld staan van alles wat deze prachtige regio te bieden heeft.

Cabo de Gata

Programma

Dag 1: Reis: Eindhoven / Alicante transport luchthaven naar accommodatie in Fines duur transport ongeveer 2 uur met mini bus.

Dag 2: Vertrek Cantoria rondwandeling 14 kilometer aansluitend drankje Bar y tapas in Cantoria.

Dag 3: Vertrek naar Las Menas oud mijndorpje in de Sierra de los Filabres rondwandeling 10 kilometer 

Dag 4: Vertrek naar naar Natuurpark Cabo de Gata  wandeling vanuit Aqua Amarga naar Cala San Pedro iets meer als 13 km. en ongeveer 300 hoogte meter.

Dag 5 : Rustdag optioneel vertrek Urrácal bezoek aan “El Strecho”-Urrácal aansluitend bezoek aan  Museum Ibáñez collectie van Spaanse kunst Goya  de collectie bevat moderne en hedendaagse Spaanse kunst.

Dag 6: Vertrek naar Bacares wandeling naar Tijola afstand 15 km. onderdeel van de Pelgrimsroute.

Dag 7: Vertrek naar Saliente Alto Klooster in de bergen na het bezoek maken we een rondwandeling van 10 kilometer in de  prachtige bergen.

Dag 8: Vertrek naar Alicante Luchthaven per minibus inclusief chauffeur.

 

Saliente Alto Albox

Vrijstaande Cortijo in de Valle del Almanzora, alleen gebruik twee persoonskamer. Voordeel van deze accommodatie is dat je alleen gebruik hebt van een tweepersoonskamer, met douche en toilet in de meeste gevallen. Een luxe accommodatie voor een geweldige prijs kwaliteit verhouding.

Eten en drinken

De inkoop van levensmiddelen voor het eten en drinken zullen door de gastheer of gastvrouw worden verzorgd. Ontbijt en lunch worden gezamenlijk bereid in de Bed and Breakfast. We gaan gezamenlijk 4 x uit eten menu del dia exclusief drankjes. De andere dagen nuttigen we het diner in de bed and breakfast die we gezamenlijk bereiden en koken. 

Kosten inclusief 
De totaalprijs van deze vakantie bedraagt € 725,00  p.p., inbegrepen gebruik accommodatie op basis van alleengebruik 2 persoonskamer met eigen douche en toilet, alle maaltijden , ontbijt, lunch en diner( incl.  4 x diner restaurant in de buurt), alle drank hieronder wordt verstaan koffie, thee , flessen water ,  (wijn, bier en frisdrank alleen tijdens het diner die genutigd wordt in de bed and breakfast) Consumpties in het restaurant zijn voor eigen rekening. 
Transport van en naar luchthaven, alle overige vormen van transport naar de wandelingen, bezoek aan Mojacar , klooster Virgen del Saliente en natuurpark Cabo de Gato.

Exclusief:
retourticket:
 Eindhoven-Alicante, Alicante- Eindhoven, annulerings en reisverzekering,  toeristenbelasting.   

Data en prijzen

€ 725,00  zie bovenstaand inclusief accommodatie 
exclusief heen- en terug vlucht

 

Data’s zijn: 10 – 17 april en 21 – 28 mei 2024