Met een groep van 8 personen hebben we in 1 week  kennis gemaakt met de natuurparken Picos de Europa, het Ponga gebergte en Pola de Somiedo . Vanaf het vliegveld Bilbao zijn wij met een minibus naar Cangas de Onis gegaan, daar verbleven we in een authenthiek huis Casa Rosa. Na een aantal dagen was onze volgende standplaats Casa Cesaareo Pension https://casacesareo.com in Pola Somiedo.

Van daaruit zijn we gestart met de volgende wandelingen. We hebben een stukje van de Camino de Santiago langs de kust van Penduels naar Llanes de Camino de Norte gewandeld.  We hebben bergwandelingen gemaakt vanuit de plaatsen Cangas de Onis en Pola de Somiedo. We hebben tijdens de wandelingen de meren van Covadonga gezien. Ruta del Cares, Lagos de Salientia en de Valle de Lago zijn prachtige bergroutes van de Picos de Europa en Parque  Naturel De Somiedo.

Het natuurpark Somiedo is in 1988 als Nationaal Park uitgeroepen en in 2000 verklaarde UNESCO het tot biosfeerreservaat. De bekendste soort in het gebied zijn de Cantabrische bruine beren.

Playa de Vidiago

Lagos de Covadonga

Bufones de Arenillas
Kust Mar-Cantbrica
05

Rio de Puron

Playa de Ballota


Ruta del Cares

Entragu


Llau de la Cueva